De muur van Hadrianus en Vindolanda
16 juli 2025 - Stirling, Verenigd Koninkrijk
Na een wat korte maar goede nachtrust ontdekten we de Britse kust. De zee was ook heel rustig geworden en onze magen waren daar toch blij mee. We genoten van een uitgebreid ontbijtbuffet en maakten ons klaar voor de aankomst.
Het verlaten van Newcastle verliep ook heel vlotjes en voorzichtig waagden we ons aan de eerste roundabouts. We stopten onderweg langs Vindolanda, een Romeins fort met een prachtig modern museum gelegen aan de muur van Hadrianus, op de grens met Schotland. Ze deden hier heel zeldzame vondsten zoals honderden lederen romeinse schoenen en geschreven tabletten. We wandelden met mooi weer door de archeologische opgravingen en aten daar een lekkere soep vooraleer nog even verder te stoppen aan een steengroeve en stukje van de muur van Hadrianus. Een leuke wandeling tussen de schapen met nog steeds droog en zonnig weer.
Van daaruit was het nog een goede twee uur rijden naar onze eerste overnachtingsplaats in Stirling. Bij het passeren van de grens met Schotland vielen er een paar symbolische regendruppels maar daar bleef het deze keer bij.
We kwamen veilig en wel aan in Stirling, de stad waar Mary queen of Scots werd gekroond. De zon was nog de hele avond van de partij dus deden we een kleine wandeling in de oude stad.
Werner:16 juli 2025very nice !
VALERIE:17 juli 2025Veel plezier en geniet ervan!