Heidelberg
8 april 2025 - St. Leon-Rot, Duitsland
Vandaag stond de universiteitsstad Heidelberg op het programma. Heel wat anders dan Worms gisteren. Een mooie aangename authentieke historische stad, die niet werd gebombardeerd. Leuke winkelstraatjes om te toeristen met de vele Amerikanen. Een eerste stop aan het universiteitsmuseum met daarbij de studentengevangenis: lastige zatte rijke studenten konden rond 1850 een paar dagen worden opgesloten in cellen, op eigen kosten. Een hobby werd snel om alle muren en meubels kleurrijk vol te schilderen met tekstjes en eigen portretten. Een unicum in de wereld blijkbaar. Veel straf stelde het dus niet voor en de gevangenis werd begin twintigste eeuw dan maar gesloten. We liepen ook naar de Neckar en de oude brug waar slechts twee pijlers door de Duitse troepen werden beschadigd. Na een Duitse maaltijd in een bierbrouwerij namen we een kabelbaantje naar het mooie oude Schloss, helaas zwaar gedynamiteerd door de Fransen na de dertigjarige oorlog. Van daaruit heb je mooi uitzicht over de hele streek. We eindigden ook dit bezoek met een lekker ijsje en reden terug naar ons huisje.
VALERIE:9 april 2025Veel plezier!