Ullapool en omgeving
24 juli 2025 - Ullapool, Verenigd Koninkrijk
Vandaag vertrokken we zonder Marie naar het noordelijkste punt waar wij naartoe gaan deze vakantie, nl het vissersdorpje Ullapool. De bergen rondom ons waren in mistige wolken verborgen, maar het bleef weeral droog. De weg ernaartoe is een no mans land ( minst bevolkte streek van heel Europa) , geen mens of teken van bewoning te zien, enkel natuur. Ullapool is ook de haven van de ferrys naar de eilanden Harris en Lewis en zelfs een cruiseboot lag aangemeerd. Er liepen veel toeristen rond, er waren ook mooie winkeltjes met ambachtelijke souvenirs, maar verder was er echt niets te beleven. We gingen op Westeros ( jaja het bestaat echt) een wandeling maken langs de watervallen en kloof van Corrieshalloch. Best mooi, deed ons denken aan de Finger Lakes, maaaaaaar wel met midges erbij. Veel midges die het vooral op Arthur ( in het zwart gekleed) hadden gemunt. Water en geen wind is een slechte combinatie. Telkens we even stilstonden vlogen ze rond ons hoofd. We werden weinig gestoken dankzij onze spray, en de paar steekjes jeukten ook niet, maar het was wel supervervelend. Tja, dat hoort ook bij Schotland. We eindigden de avond in een hip Italiaans restaurant Zizzi aan het water en deden nog wat inkopen voor de komende dagen, aangezien er bij onze Cabins op het eiland Skye niet meteen veel eten in de buurt is. Dus morgen trekken we weer verder naar het westen, naar het populaire Skye.
Werner:25 juli 2025Skigaren smoren helpt tegen die midges !
Oma:27 juli 2025Spijtig van de muggen, niet leuk